Lesaanbod

Meteen aan de slag

Met plezier muziek maken en tegelijkertijd goed leren spelen. Dat is wat we  belangrijk vinden. Daarom ga je meteen aan de slag, zonder dat je eerst per se theorielessen krijgt. Daardoor zie je snel resultaat en is het vanaf het begin af aan leuk om muziek te maken. Enthousiaste, conservatorium geschoolde docenten leren je op vakkundige wijze hoe je de allernieuwste hits speelt of hoe je klassiekers nieuw leven inblaast. En of je 7 jaar bent of 80, het maakt ons niet uit: muziek maken is bij Popschool Ommoord voor iedereen mogelijk!

Alleen, twee of in een groep

We geven je les op de manier die bij je past. Wil je privéles? Dat kan. Wil je samen met een vriend of vriendin, vader of moeder, zoon of dochter of met wie dan ook komen? Ook dat is mogelijk. Je kunt ook meedoen met een van de groepen die we les geven. Wat je ook wilt, de keuze is aan jou. Momenteel geven onze docenten les op keyboard, synthesizer, piano, electrisch- en akoustisch gitaar, basgitaar, drums, saxofoon, PC en tablet, DJ gear en zanglessen.

Instrumenten

Gitaarles

Als gitarist werk je bij ons aan je eigen geluid. Lekker spelen staat voorop en dat lukt doordat je de techniek leert. Akkoorden en effecten bijvoorbeeld, maar ook hoe je je gitaar stemt en met versterkers werkt. Eigenlijk alles om jouw licks, riffs en solo’s steeds beter te laten klinken. Als je wilt kun je jouw eigen gitaarhelden als voorbeeld nemen.

Basgitaarles

Tonen en noten leer je blindelings te vinden op de hals. Stemmen met flageolettonen komt aan bod. Akkoordenschema’s en toonladders komen voorbij en als je wilt kun je noten leren lezen. Neem je eigen favoriete muziek mee om na te spelen, ook heel leerzaam. Je leert slappen. Als je wat verder bent, kun je ook je eigen baslijnen bedenken.

Drumles

Je start bij ons met basisritmes en slagtechniek. Heb je ook al enige breaks en fills geleerd, dan kun je een heel nummer spelen. Vervolgens ga je steeds gecompliceerdere ritmes leren en wordt je coördinatie en slagtechniek steeds beter.

Keyboard-les

De toetsenist is de muzikale alleskunner van de band. Bij producen, componeren is het keyboard de basis. Als beginner ga je gelijk songs leren spelen op basis van akkoorden. Eenvoudige melodieën van blad. Je leert ritmische figuren tellen, timen, vingertechniek, akkoorden en improviseren. Ook kun je bij ons je eigen songs maken

Pianoles

Piano is één van de populairste instrumenten wereldwijd. Piano kan op zichzelf staan, maar is ook een uitstekend instrument om zang te begeleiden of muziek te componeren. Je leert met je linker- en rechterhand verschillende lijnen spelen, je gehoor trainen, noten lezen, akkoorden spelen en je ritmegevoel ontwikkelen. Ook leer je bekende nummers te spelen.

Zangles

Iedereen kan zingen, maar veel mensen weten niet wat er allemaal mogelijk is met je stem. Door stemtraining, adembeheersing en ontspanningsoefeningen breid je je stemmogelijkheden uit. Met behulp van de geleerde technieken werk je aan een eigen repertoire

Saxofoon-les

Als je eenmaal geluid uit je sax krijgt is de eerste stap gezet. Je begint met basistechnieken als het gebruik van de kleppen en het aanblazen van het riet. Je speelt vooral mee met bestaande tracks, maar ook kun je bladmuziek leren lezen. Al snel kun je eenvoudige partijen meeblazen. Als je wat verder bent verbeter je je techniek en werk je aan jouw ‘chops’, zodat je een eigen geluid ontwikkelt. Er is aandacht voor articulatie, timing en improvisatie.

Ukelele-les

Heb je altijd al de Ukelele willen spelen? Wij helpen je de basisakkoorden te leren en zo gaan we stapsgewijs verder.

DJ-lessen

Naast onze instrumentale lessen en zanglessen, geven wij ook DJ-lessen. Wil je alles weten over draaien, apparatuur, ritme, beatmatching, platenkeuze, set-opbouw, creativiteit en effecten/trucs, dan is dit zeker iets voor jou.

Geintresseerd? Vraag een proefles aan!

Bandcoaching

Ook kun je bij ons terecht voor bandcoaching. Spelen in een band is voor veel muzikanten een droom. Bij Popschool Ommoord leren we je alles wat je moet weten om in een band muziek te maken. Hoe pak je een repetitie aan? Hoe kun je op elkaar inspelen? Waar moet je op letten als je op het podium staat? Wat doe je als er tijdens een optreden iets verkeerd gaat? Allemaal vragen waarop onze ervaren docenten je een antwoord kunnen geven. Dus trek je artiesten-outfit aan en laat zien dat je een podiumbeest bent! Heb je zelf al een band? Neem dan al je bandleden mee en leer elkaar muzikaal nog beter kennen.